Rugpijn en nekpijn

Rug- en nekklachten belemmeren veel mensen in het dagelijks functioneren. Door pijnklachten is het bewegen moeilijker of bewegen mensen zo weinig mogelijk. Dit heeft veel gevolgen voor allerlei aspecten van het leven, zoals het vermijden van activiteiten, stoppen met sporten of het opgeven van een hobby. waardoor het bewegen moeilijker en vaak weinig mogelijk. Hierdoor worden de klachten vaak versterkt.

Rugklachten en nekklachten

Rug- en nekklachten kunnen op allerlei manieren ontstaan. Soms is het aanwijsbaar, bijvoorbeeld door overbelasting van de spieren bij tillen, een val of struikelen. Ook kan er pijn ontstaan in rug, nek en schouders door verkramping veroorzaakt door stress od door langdurig in een bepaalde houding zitten, bijvoorbeeld een kantoorbaan… In bepaalde beroepsgroepen en bij topsporters die veel van hun lichaam vragen kunnen ook klachten ontstaan door overbelasting.

De KPR therapie is gericht op het wegnemen van de oorzaak van veel rug en nekklachten: een scheefstand van het bekken ten opzichte van de wervelkolom.